De buitenkant van je woning aanpakken: zo doe je dat

dinsdag 20 augustus 2024

Als je benieuwd bent naar de waarde van je woning, is de kans groot dat je erover nadenkt te gaan verhuizen. Maar daar gaat wel een heel proces aan vooraf. Zeker in de huidige krappe woningmarkt zoeken bijvoorbeeld veel mensen eerst een andere woning voordat ze hun oude woning te koop zetten. Zit je nog in deze fase, dan kun je er wel alvast over nadenken hoe je je oude woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor de verkoop. Hieronder vind je handige tips om de buitenkant van je woning aan te pakken.

Het belang van de allereerst blik op een woning

Dat ene kleine fotootje van het (meestal) vooraanzicht van een woning dat Funda in het overzicht toont, is o zo belangrijk. Dít is namelijk het moment waarop eventuele geïnteresseerden wel of niet doorklikken om de rest van de foto’s en informatie over de woning te bekijken. Erg belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je je woning bij deze eerste kennismaking aantrekkelijk presenteert. Er zijn diverse manieren om dit te doen.

Een (grote) verbouwing of onderhoud

Bij een oudere woning kun je nog een (al dan niet grote) verbouwing of onderhoudswerkzaamheden overwegen. Denk aan het opnieuw laten voegen van de gevel, eventuele gevelbeplating laten vernieuwen, het dak laten vervangen en / of nieuwe kozijnen en ramen laten plaatsen. Kies je hierbij voor energiebesparende maatregelen zoals ramen met isolatieglas of een goed geïsoleerd dak, dan maakt dit je woning nóg interessanter.

Een dak- en gevelreiniging

Zeker bij relatief jonge woningen zal een grote verbouwing niet snel meer nodig zijn. Maar je kunt het exterieur van je woning wel een gigantische oppepper geven met een dakreiniging of gevelreiniging. Een professional verwijdert hierbij al het vuil, schimmels, mos en algen voor een frisse aanblik van het dak en de gevel(s). Kies bij voorkeur voor een softwash reiniging met een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel of stoomcleaning voor een echt diepe reiniging, en om schade aan de bouwmaterialen te voorkomen.

De buitenruimte bij je woning aantrekkelijk presenteren

Vergeet tot slot ook de buitenruimte bij je woning niet. Vanwege de stijgende woningprijzen krijg je namelijk steeds minder tuin of balkon voor hetzelfde geld. En zeker sinds de coronalockdowns zijn mensen meer waarde gaan hechten aan de buitenruimte. Kijk daarom eens kritisch of je overkapping of schutting nog een beits- of verfbeurtje kan gebruiken, of de tuinmeubels een aantrekkelijke zithoek creëren, ruim alle rondslingerende zaken zoals fietsen of speelgoed op en kleed tot slot de buitenruimte aan met leuke planten. 

Zelf genieten van een ‘als nieuw’ exterieur

Ben je niet zozeer benieuwd naar de waarde van je woning omdat je wil gaan verkopen, maar meer uit nieuwsgierigheid? Dan kun je bovenstaande tips natuurlijk ook prima gebruiken om het exterieur van je woning aan te pakken om hier zelf van te kunnen genieten!

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Tips

Tips voor het kiezen van een nieuwe bank voor thuis

Een bank is een centraal element in je huis waar je veel tijd op doorbrengt. Het is belangrijk om een bank te kiezen die zowel comfortabel als functioneel is en past bij de stijl van je interieur.

Lees meer
Muizen

Muizen en schimmelbestrijding in huis

Schimmel in woningen en gebouwen is een veelvoorkomend probleem dat serieuze gevolgen kan hebben voor zowel de structuur van het gebouw als de gezondheid van de bewoners

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling