Hoe je je woning duurzaam kunt verwarmen met een elektrische boiler

woensdag 2 oktober 2024

Ga je maar al te graag aan de slag met het verwarmen van je woning op een duurzame manier? Een elektrische boiler kan daar een grote rol in spelen. Elektrische boilers werken zonder fossiele brandstoffen.

In combinatie met groene stroom kunnen ze daardoor erg makkelijk een milieuvriendelijke oplossing bieden. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van zonnepanelen?

In dat geval kun je de opgewekte zonne-energie gebruiken om je boiler van stroom te voorzien. Dit is niet alleen erg goed voor het milieu. Het verlaagt ook je energiekosten. Lees hier meer informatie over een elektrische boiler.

Je kunt je eigen water verwarmen voor een zo goedkoop mogelijke prijs

Een van de voordelen van een elektrische boiler? Dat is dat je het water kunt verwarmen op momenten dat de energieprijzen het laagst zijn of wanneer je zonnepanelen meer stroom opwekken dat je op dat moment verbruikt in huis.

Moderne boilers zijn vaak uitgerust met slimme functies. Op deze manier kun je het waterverwarmingsproces beter reguleren. Stel je je boiler in om water te verwarmen tijdens deze goedkopere uren? Dan kun je nog meer besparen op je elektriciteitsrekening, bijvoorbeeld in combinatie met een thuisbatterij.

Een elektrische boiler is geschikt voor grote en kleine woningen

Het beste van alles? De elektrische boilers zijn ideaal voor zowel kleine als grote woningen. Dit omdat je de capaciteit van de boiler kunt afstemmen op je warmwaterbehoefte. Ook zijn de nieuwste modellen van dit moment erg onderhoudsarm.

En dit betekent dat je minder kosten hebt voor reparaties en onderhoud op de lange termijn. In een elektrische boiler vindt geen verbranding plaats. En zo stoot een elektrische boiler ook geen schadelijke gassen uit zoals koolstofdioxide.

Een elektrische boiler is erg makkelijk te combineren met andere duurzame technologieën

Een elektrische boiler is erg makkelijk te combineren met andere duurzame technologieën. Denk daarbij aan het gebruik van een warmtepomp. Dit is een effectieve manier om je woning nog energiezuiniger te maken.

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of de bodem en gebruikt deze om je huis te verwarmen. De elektrische boiler bij jou in huis zorgt voor warm water, bijvoorbeeld om mee te kunnen douchen.

Samen vormen ze een duurzame verwarmingsoplossing die fossiele brandstoffen volledig overbodig maakt. Investeer je slim in dergelijke technologieën? Dan kun je je woning klaarmaken voor de toekomst. En dit alles met een lager energieverbruik en een kleinere ecologische voetafdruk als resultaat.

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Zo

Zo zorg je ervoor dat je vloerkleed altijd matcht met de rest van je woning

Het kiezen van de juiste grootte voor je vloerkleed kan het verschil maken in hoe je ruimte aanvoelt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleed groot genoeg is om de meubels waar het bij hoort mooi in te kaderen.

Lees meer
Creëer

Creëer een gezellig thuis met tapijttegels: Tips voor een stijlvolle makeover

Creëer een gezellig thuis met tapijttegels: Tips voor een stijlvolle makeover

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling