Hoe een schuur je woningwaarde kan verhogen

vrijdag 27 september 2024

Een schuur is vaak meer dan alleen een handige opslagplaats in de tuin. Het kan een serieuze meerwaarde bieden voor je woning, zowel qua gebruiksmogelijkheden als in financiële zin. In dit artikel leggen we uit hoe een schuur de waarde van jouw woning kan verhogen.

Meer opslagruimte, meer aantrekkingskracht

Extra opbergruimte is altijd een groot pluspunt, vooral in een tijd waarin we steeds meer spullen verzamelen. Een schuur biedt niet alleen plek voor fietsen en tuingereedschap.

Het geeft je huis ook een nettere uitstraling, doordat je meer waardevolle binnenruimte vrij kunt houden. Voor potentiële kopers van jouw huis is een ruime schuur een groot voordeel. Het toevoegen van deze extra opslagruimte kan een belangrijke factor zijn die je woning nog aantrekkelijker maakt op de markt.

Op maat gemaakte schuur

Een op maat gemaakte schuur die naadloos aansluit op de sfeer van je huis is een echte blikvanger. Denk aan een houten schuur met een veranda die uitkijkt op de tuin. Dit soort persoonlijke details maken de woning als geheel nog aantrekkelijker.

De schuur fungeert dan niet alleen als functionele ruimte, maar vormt ook een gezellig zitje waar het hele gezin samen kan komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van houten schuren op maat? Kijk dan eens op de website Gelderschehoutbouw.nl.

Multifunctionaliteit

Een goed geïsoleerde schuur biedt meer dan alleen opslag. Het kan dienen als tuinkantoor, gastenverblijf, garage, werkplaats of fitnessruimte. Deze multifunctionaliteit is een groot pluspunt, vooral voor kopers die op zoek zijn naar een extra ruimte voor hun hobby’s of werk.

Een goed afgewerkte schuur kan de mogelijkheden van de leefruimte vergroten en zo de waarde verhogen. Hoe veelzijdiger de schuur, hoe interessanter het wordt voor potentiële kopers. Houd hier dus rekening mee als je een nieuwe schuur laat bouwen.

Voeg bijvoorbeeld een extra raam toe voor de lichtinval of kies zowel voor een loopdeur als een garagedeur.

Duurzaamheidsaspect

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de woningmarkt. Wanneer je kiest voor duurzame materialen, kan dat de waarde van je woning in de toekomst verhogen.

Houten schuren kunnen bijvoorbeeld worden geproduceerd uit duurzaam verkregen hout. Hout kan bovendien meerdere keren worden opgeknapt en behandeld, wat zorgt voor een lange levensduur. Je doet dus niet alleen een slimme investering voor het komende jaar, maar ook voor de lange termijn.

De juiste schuur kan van jouw woning een nog aantrekkelijkere plek maken, zowel voor jou als voor toekomstige kopers. En dat is ook terug te zien in de woningwaarde!

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Geniet

Geniet van het comfort van het Auping Elysium matras

Geniet van het comfort van het Auping Elysium matras

Lees meer
Zo

Zo zorg je ervoor dat je vloerkleed altijd matcht met de rest van je woning

Het kiezen van de juiste grootte voor je vloerkleed kan het verschil maken in hoe je ruimte aanvoelt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleed groot genoeg is om de meubels waar het bij hoort mooi in te kaderen.

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling