Ontdek de voordelen van een mobiele airco

dinsdag 24 september 2024

Dat het kopen van een mobiele airco een erg geliefde keuze is, is eigenlijk niet zo gek. Het is een handige en flexibele oplossing voor het koel houden van je woning. Je kunt een mobiele airco eenvoudig verplaatsen bij jou in huis. Dit betekent dat je kunt genieten van een koele slaapkamer tijdens de nacht.

En je gaat voor een verfrissende woonkamer overdag. Door de wieltjes aan de onderkant van de airco verplaats je het apparaat moeiteloos naar de gewenste ruimte. En dat heeft zo zijn voordelen. Deze flexibiliteit is ideaal voor mensen die niet in elke kamer een airco willen installeren, maar toch in meerdere ruimtes verkoeling willen hebben.

Een mobiele airco is erg makkelijk te installeren 

Een ander groot voordeel van mobiele airco’s uit de collectie van Coolsound? Dat is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Je hebt geen ingewikkelde installaties nodig zoals bij vaste airco’s. Meestal hoef je alleen de afvoerslang door een raam te leiden. En op deze manier kun je de warme lucht afvoeren.

Dit maakt mobiele airco’s een aantrekkelijke keuze voor huurwoningen of appartementen waar structurele aanpassingen niet mogelijk of wenselijk zijn. Ook is het apparaat makkelijk op te bergen tijdens de koudere maanden. En hierdoor heb je geen permanent ruimteverlies in je woning.

Je kiest voor een erg betaalbare oplossing 

Daarnaast is een mobiele airco een betaalbare oplossing vergeleken met andere airconditioningsystemen. Je hebt niet langer te maken met installatiekosten en je kunt het apparaat gemakkelijk zelf installeren. Hierdoor bespaar je direct op extra kosten. Ook zijn mobiele airco’s over het algemeen goedkoper in aanschaf dan vaste systemen.

Dit maakt ze toegankelijk als je een beperkt budget hebt en toch graag verkoeling wil tijdens de zomermaanden. Let er wel op dat mobiele airco’s minder krachtig kunnen zijn dan vaste modellen. Toch zijn ze vaak meer dan voldoende om kleinere ruimtes comfortabel te koelen.

Je geniet van een veel beter binnenklimaat 

Een van de grootste voordelen waar je van profiteert? Dat is dat mobiele airco’s voor een groot deel bijdragen aan een beter binnenklimaat. Veel van deze apparaten hebben namelijk ook een ingebouwde luchtontvochtiger. Dit betekent dat ze niet alleen de temperatuur verlagen.

Ze kunnen ook de luchtvochtigheid verminderen. Dit zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Vooral tijdens hete, vochtige zomerdagen. Daarnaast beschikken sommige modellen over filters die pollen en andere allergenen uit de lucht verwijderen. Dit maakt mobiele airco’s niet alleen prettig voor verkoeling. Het draagt ook bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Muizen

Muizen en schimmelbestrijding in huis

Schimmel in woningen en gebouwen is een veelvoorkomend probleem dat serieuze gevolgen kan hebben voor zowel de structuur van het gebouw als de gezondheid van de bewoners

Lees meer
De

De beste inspiratie voor jouw woonkamer make-over

Staat een woonkamer make-over erg hoog op je bucketlist in huis? Dat is eigenlijk niet zo gek. Het kan je interieur volledig vernieuwen en een frisse uitstraling geven. En dat op de plek waar je de meeste tijd doorbrengt.

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling