De beste inspiratie voor jouw woonkamer make-over

dinsdag 24 september 2024

Staat een woonkamer make-over erg hoog op je bucketlist in huis? Dat is eigenlijk niet zo gek. Het kan je interieur volledig vernieuwen en een frisse uitstraling geven. En dat op de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Of je nu een complete renovatie plant. Of gewoon enkele accenten wilt aanpassen.

Het kiezen van de juiste inspiratie is de eerste stap naar een geslaagde verandering. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een nieuw kleurenpalet. Neutrale tinten zoals beige en grijs geven een rustige, minimalistische uitstraling.

Gedurfde kleuren zoals blauw of groen kunnen een statement maken. Start je als eerste met het bepalen van een kleurenschema? In dat geval heb je al een sterke basis voor de rest van je make-over.

Ga aan de slag met het bepalen van de meubels en indeling

De indeling van je meubels is cruciaal voor het gevoel van ruimte. Maar ook de functionaliteit in de woonkamer. Soms kan het simpelweg verplaatsen van je bank, stoelen of tafels een groot verschil maken in hoe de ruimte aanvoelt. Kies meubels van De Groot Wonen die passen bij de grootte van de kamer.

Een grote bank in een kleine ruimte kan bijvoorbeeld overweldigend werken. Denk ook aan multifunctionele meubels. Een goed voorbeeld hiervan is een salontafel met opbergruimte. Of je gaat voor een slimme uitschuifbare eettafel.

En denk je ook na over het toevoegen van een nieuw, opvallend meubelstuk? Zoals een design stoel of een moderne boekenkast? Dit kan de hele kamer een vernieuwde, eigentijdse uitstraling geven.

Accessoires en decoratie zijn de ultieme finishing touch

Accessoires uit de woonwinkel zijn de kers op de taart van elke woonkamer make-over. Denk aan het toevoegen van: Sierkussens, Vloerkleden,  Kunstwerken die kleur en textuur brengen

Planten zijn ook een uitstekende manier om leven in de ruimte te brengen. Vanaf het eerste moment zorgen ze voor een natuurlijke en frisse uitstraling.

Een mooie grote plant of een reeks kleinere potten kan een warm en uitnodigend gevoel geven. En let ook zeker een keer goed op de verlichting bij jou in huis. Staande lampen of dimbare lichtbronnen geven de mogelijkheid om de kamer op verschillende manieren te belichten.

Ga voor een leuke mix van stijlen en laat je persoonlijkheid terugkomen

De beste woonkamers zijn vaak een mix van verschillende stijlen en persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld vintage en moderne elementen combineren voor een unieke look.

Of ga voor invloeden uit verschillende culturen gebruiken om een eclectische sfeer te creëren. Durf te experimenteren met verschillende texturen, zoals fluweel, leer of hout. Op deze manier kun je makkelijk diepte en warmte aan de ruimte toevoegen. Maak de kamer persoonlijk door foto’s, boeken of kunstwerken die voor jou betekenis hebben een plek te geven. 

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Ontdek de voordelen van een mobiele airco

Ontdek de voordelen van een mobiele airco

Lees meer
Dit

Dit moet je weten voordat je een nieuwe keuken koopt

Staat er een nieuwe keuken op je verlanglijstje? Dat is natuurlijk geweldig! Wat is er nou fijner dan een compleet nieuwe keuken die helemaal voor jou is gemaakt. Totaal afgestemd op jouw wensen en letterlijk op maat gemaakt voor jou.

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling